Задай като начална страница

петък, 17 The август

Как да разпознаем импотентността?

piepryna artykuł

Смущенията в ерекцията касаят всеки трети мъж в Европа. Липсата на ерекция и спадът на либидото не винаги означават импотентност. Виж как да разпознаеш импотентността и кога да започнеш лечението ѝ.

Импотентността касае мъжете, които се борят със смущения в ерекцията от дълго време. Постоянната невъзможност да се осъществи полов акт (2-3 седмици) е първият симптом на сериозни смущения. Въпреки че импотентността се свързва с по-възрастни хора, изследванията показват, че най-младите пациенти са едва на … 18 г. Как да се предпазим от загубата на мъжественост?

По-добре превенция, отколкото лечение

Симптомите на импотентността никога не се появяват изведнъж. В началото се забелязват непълни и трудни за достигане ерекции или честа липса на еякулация. Тези симптоми не трябва да се пренебрегват – статистиките показват, че 41% от не лекуваните смущения в ерекцията водят до импотентност! Ако разбереш, че имаш влошаване на потенцията, по-ниско либидо и намаляване на сексуалното желание, е време да се загрижиш за своята мъжественост.

Причини за неприятните оплаквания

Специалистите делят причините за смущенията в ерекцията на две основни групи:

- на физическа основа (напр. болести, свързани с кръвообращението);
- на психическа основа.

Загубата на радостта от сексуалния живот е често свързана със стрес и депресия. В такъв случай визитата при психолог или сексолог може да се окаже неизбежна. Смущенията в ерекцията на психологическа основа все по- често касаят младите хора, които живеят под постоянен стрес и в леглото се борят за позицията на самеца алфа. Страхът от това, че партньорката не е задоволена и липсата на удовлетворение от мъжката роля, могат да бъдат парализиращи и да доведат до сериозни смущения в ерекцията.

Причина за проблемите с потенцията може да бъде и общото здраве на организма. Високото кръвно налягане и болестите, свързани с кръвообращението могат да намалят сексуалността на мъжете дори до 80%.

Как да си върнем мъжествеността?

Лечението на импотентността е процес, свързан с отстраняване на причините за смущенията и с индивидуалните характеристики на всеки мъж. В някои случаи се налага специално хормонално лечение с цел регулиране на нивото на тестостерона. Ако смущенията в ерекцията са на психическа основа, си заслужава да се посети сексолог, който ще проведе индивидуална терапия и ще помогне да се възвърне радостта от секса.

На пазара има много лекарства, които връщат силните и дълго траещи ерекции. Препаратите за смущения в ерекцията с женшен и L-аргинин помагат успешно да се освободим от оплакванията и да възвърнем загубената активна сексуалност.

5 начина за предотвратяване на преждевременната еякулация

Преждевременното семеизпразване, може да бъде причина за нежелание за следващи сношения. Управляването на собственото тяло е трудно, но има начини да се удължи издръжливостта в леглото. Как да го направим?


1. Упражнения

Можете да се научите да контролирате еякулацията. Упражненията (самостоятелни или с партньорката) могат да дадат отлични резултати, ако разбира се не се забрави за систематичността. Когато чувстваш, че се приближаваш към края, спри и изчакай напрежението да отмине. Чак след няколко такива проби можеш да свършиш. Упражнявай се няколко дни и това ще ти помогне да контролираш по-добре реакциите си.


2. Препарати, удължаващи, сексуалния акт


На пазара могат да се намерят препарати, предназначени за удължаване на ерекцията. Препаратите за потенция удължават времето, в което кръвта остава в пениса. Благодарение на това ерекцията трае по-дълго, а семеизпразването се забавя. Предимството на този тип средства е моменталното им действие и достъпността им, дори без консултация с лекар.


3. Грешни мисли


Оргазмът се ражда в мозъка, ето защо като отделим вниманието си от интимния акт, можем да си помогнем в отлагането на разкошния финал. Мъжете се възбуждат гледайки, ето защо понякога е достатъчно да отвърнем поглед от сексапилната партньорка и възбудата ще се намали. В последна сметка можеш да започнеш да мислиш за нещо съвсем друго, несвързано със секса. Внимавай само да не прекалиш с тези мисли!


4. Промяна на позицията


Ако имаш проблем с преждевременната еякулация избирай пози, които ще ти помогнат да удължиш сношението. За известно време се откажи от тези, в които жената е в активна позиция. В тях нямаш контрол над темпото. Избирай класически позиции, в които не виждаш цялото тяло на партньорката – по-малкият брой зрителни дразнители ще ти помогне да удължиш времето на любовната игра.


5. Упражнения на мускулите на Кегел


Добрата форма на мускулите на слабините има значителна роля върху качеството на сексуалния живот. Постоянното упражняване на тази част на тялото ще ти помогне по-лесно да контролираш семеизпразването и дори да преживееш оргазъм без еякулация. За да заздравиш мускулите на Кегел, спирай струята по 2-3 пъти по време на уриниране. Съзнателното напрягане на ключовите мускули ще ти помогне да контролираш пениса си само след няколко дни упражнения.

Диета за отлична потентност


Проблемите с ерекцията могат да се избегнат дори и след 40 годишна възраст – достатъчно е да се води здравословен начин на живот и да има правилно, пълноценно хранене. Диетата, обогатена с ценни микроелементи и витамини ще ти позволи да се радваш на отличен сексуален живот на всяка възраст.


Влошаването на потентността се случва на всеки мъж. Моментни неразположения могат да се появят от стрес и лошо хранене. Ето защо си заслужава да разберем, кои продукти помагат на потентността и да ги добавим към менюто си.

Заложи на естествените продукти


Колкото по-малко продукти с консерванти има в диетата ти, толкова по-добре за интимния ти живот. Яйцата, птичето месо и млечните продукти ще помогнат на процесите на образуване на сперма и ще подобрят качеството на сперматозоидите. Ако искаш да се радваш на силна и перфектна ерекция яж по-често месо без тлъстини, сирене и кисело мляко. За постигане на висока потенция са ценни салатите, броколито, магданозът и кориандърът.


Витамини и минерали


За поддържане на добра сексуална форма роля играят мастните киселини омега 3 – ще ги намериш в рибата, напр. в пушената скумрия, в пъстървата или херингата. Погрижи се в диетата ти да присъстват продукти, богати на витамини A, E и D. За тази цел яж орехи, бадеми, домати, моркови, чушки, жълти сирена и черен дроб. Съответното ниво на ценни витамини ще ти позволи да постигнеш силна ерекция даже след 40 годишна възраст.


Избягвай въглехидрати


Храненето може да помогне на потентността и плодността, както и да им навреди. Ако искаш да бъдеш в перфектна сексуална форма, трябва да изключиш от диетата си наситените мастни киселини и т. нар. транс-мазнини. Те се намират във фастфуда, сладкишите, десертчетата, вафлите, млякото с висока масленост, бекона и маста. Наситените мастни киселини повишават нивото на холестерола и влияят отрицателно на кръвообращението като цяло. Затрудняват движението на кръвта в кръвоносните съдове, което пряко влияе на влошаване на потентността и отслабване на ерекцията.


Афродизиакът прави чудеса


Сред хранителните продукти има такива, които от векове се използват като естествен афродизиак. Повишават кръвното налягане и сексуалното желание и покачват либидото. По време на планиране на храненето не трябва да се забравя лютата чушка – пикантните храни загряват, ускоряват кръвообращението и изострят апетита (не само към яденето). Естествен афродизиак са морските дарове, особено мидите, богати на цинк, който повишава нивото на тестостерон. В комбинация с чаша вино и жива и леко разредена кръв, можеш да си осигуриш страстни моменти, без проблеми с ерекцията.